vineri, 28 februarie 2014

Răspuns adresat Baptiștilor furioși


Gabriel Baicu

Gabriel Baicu în dialog cu fanaticii religioși: Reacția compatrioților mei Creștini Baptiști este cea mai firească posibilă, deoarece corespunde naturii lor și a instituției lor bisericești și, din punctul meu de vedere, este una așteptată. Pe de altă parte, prin această reacție Baptiștii ne arată ceea ce reprezintă ei mai bine decât prin orice doctrină sau dogmă, pe care o promovează. Oricine nu crede ca și ei, este un apostat, un om demn de moarte. Dacă îndrăznește cineva să atragă atenția asupra faptului că relația personală dintre Dumnezeu și om nu se reduce la textele scrise ale N.T., ci este o relație vie, în care El ne învață toate lucrurile, Baptiștii sar ca arși, deoarece ei își bazează întreaga lor învățătură pe o manipulare a textelor N.T., în care se neagă lucrarea Duhului Sfânt și importanța Sa covârșitoare, pentru mântuirea noastră. Pentru că eu susțin, ceea ce a spus Isus (Iisus) mai întâi și anume că nimeni nu poate intra sau vedea Împărăția lui Dumnezeu dacă nu se naște din apă și din Duhul Sfânt, Baptiștii au pornit o campanie de represiune drastică, bazată pe vorbe mari, pe cuvinte goale și epitete fără acoperire. Au devenit nervoși, căci ei nu recunosc rolul decisiv și atât de neglijat al unei experiențe personale cu Dumnezeu și mai ales nevoia de regenerare spirituală, de a fi născuți din Dumnezeu, prin Duhul Sfânt. Ei neagă darurile Duhului Sfânt, inclusiv darul prorociei și susțin că aceste daruri nu se mai întâlnesc astăzi și că manifestarea lor este periculoasă. De ce fac ei acest lucru și de ce sunt atât de agitați, în cazul meu? Simplu, ei acționează în baza unei strategii în care omul trebuie să fie ținut departe de contactul direct cu Dumnezeu, în care cei credincioși și cele credincioase trebuie să fie manevrați de ei, singurii ”docți,” singurii ”proprietari” ai adevărului divin. Aceasta este și strategia lui satan, el dorește ca oamenii să fie dirijați, manipulați de către instituțiile bisericești, căci cu ajutorul lor, diavolul poate să strecoare toate minciunile lui, în mințile celor credincioși. Diavolul, în momentul de față, își face de cap în Bisericile instituționale unde îi desparte pe oameni de Hristos și unde îi învață că Dumnezeu le-a spus tot ceea ce avea să le spună în scrierile N.T. și de atunci tace. Diavolul nu dorește ca Dumnezeu și oamenii să fie în contact direct, prin Duhul Sfânt, căci atunci când Dumnezeu locuiește în om, cei credincioși și cele credincioase nu pot să fie înșelate de el. 

Reacția Baptiștilor este de fapt reacția acelora care văd puse în discuție ”adevărurile” cu care a fost otrăvită lumea Creștinismului, pe parcursul a sute de ani. Semidoct? Hai să fim serioși. Cine folosește noțiunea de semidoct? Aceia care, având o cunoaștere superficială a Bibliei, o ”cunoaștere” marcată de prejudecăți și devoțiuni către instituțiile bisericești de care aparțin, nu au cum să accepte ceea ce ne spune N.T. clar, deoarece își văd pozițiile lor doctrinale puse în pericol. Lor li se clatină scaunele călduțe de sub ei și ei văd o amenințare pentru posturile lor importante de funcționari bisericești, în scrierile mele. Da, recunosc, ceea ce scriu eu, în mod indirect, este o amenințare pentru autoritatea pe care funcționarii bisericești și-au arogat-o cu de la sine putere și pe care o exercită cu multă mândrie asupra membrilor instituțiilor lor. Gabriel Baicu este departe de a fi un semidoct, este o persoană cu solide studii universitare, având absolvite două facultăți, facultatea de Drept, în România și Facultatea de Teologie și Filozofie în occident. De asemenea, Gabriel Baicu a obținut un masterat în filozofie și o diplomă post-universitară în teologie și se află în pregătirea unui doctorat. Gabriel Baicu este un om care și-a dedicat întreaga sa viață studiului Bibliei, a istoriei Creștinismului și a deslușirii voii lui Dumnezeu. Gabriel Baicu nu este cine vreți voi să fie, este o voce a aceluia care strică în deșert și vă spune că mergeți pe un drum greșit.

Vă amăgiți cu gândul că Islamul constituie ”taina fărădelegii” dar, după ce vă declarați mari iubitori de Scripturi, dovediți că habar nu aveți de ele. Să facem puțină teologie. Cine este ”fiara” despre care ne vorbește cartea Apocalipsa lui Ioan? Haideți să vedem ce ne spune textul:

·   7 Şi îngerul mi-a zis: „De ce te miri? Îţi voi spune taina acestei femei şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.

·    

·   8 Fiara pe care ai văzut-o era, şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în Cartea Vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni. – (Apocalipsa lui Ioan 17; 7-8)


”Marilor cunoscători ale Scripturilor,” voi care citiți textele fără să le înțelegeți ! Cum poate să fie ”fiara” Islamul, dacă această religie a avut o existență neîntreruptă, de la apariția ei și până astăzi? Nu vedeți că scrie clar în text că ”fiara” era, nu mai este și va veni? Fiara este aceea putere politică și religioasă, care a dispărut pentru o perioadă din cursul istoriei și acum apare iar, în altă formă. Este Imperiul Roman. Oare Islamul a fost acela care s-a implicat în conducerea Imperiului Roman? Nu puteți să înțelegeți Biblia, dacă nu cunoașteți istorie, în general și apoi și istoria Creștinismului, cum au apărut textele scrise ale N.T., când au apărut ele și de cine au fost scrise. Haide-ți să vedem ce ne spune cartea Apocalipsa lui Ioan despre femeia, pe care o purta ”fiara” :

·   4 Femeia aceasta era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era împodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ţinea în mână un potir de aur plin de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei.


·   5 Pe frunte purta scris un nume, o taină: „Babilonul cel mare, mama curvelor şi spurcăciunilor pământului.” (Apocalipsa lui Ioan 17; 4-5)


Voi sunteți ”Babilonul cel mare, mama curvelor și spurcăciunilor pământului.” Care voi? Mă refer la aceia care exercită și impun o autoritatea nelegitimă asupra conștiințelor celor credincioși și care nu vor să admită că Dumnezeu locuiește în oameni și dacă locuiește în noi, El nu este un obiect ”mut” și ”surd,” El este o Persoană, care ne învață toate lucrurile. Babilonul spiritual este format din multitudinea de instituții bisericești,  a căror dogme și doctrine se contrazic între ele și care au ”sfâșiat” Trupul lui Hristos în mii de bucățele și care ,acum pregătește venirea lui Antihrist. Spre Deosebire de acest Babilon, de femeia imorală există și Biserica unică, pe care o propovăduiesc eu, fecioara curată, care va fi răpită de Hristos, la a doua Sa venire.

Nu a spus Isus (Iisus) că Duhul Sfânt ne învață toate lucrurile, chiar credeți că El s-a referit numai la voi, adică numai pe voi vă învață toate lucrurile? Vă înșelați pe voi și îi înșelați și pe alții. Dumnezeu, care locuiește în noi, ne învață toate lucrurile și nu doctrinele obligatorii, pe care le impuneți voi și cu care, dacă cineva nu este de acord, de exemplu eu, începeți și îl înjurați ”creștinește” și încercați să îl murdăriți cu toate murdăriile care sunt în creierele și în inimile voastre. De ce vă temeți prieteni? Spun și eu, la fel ca Nicodim, dacă lucrarea pe care o fac eu nu este de la Dumnezeu, se va stinge singură, dar dacă este de la El nu o veți putea stinge voi. Voi sunteți niște Creștini legaliști și literaliști care respingeți orice mesaj pe care îl dă Dumnezeu, prin Duhul Sfânt. Pentru voi, mesajele lui Dumnezeu s-au oprit o dată cu canonizarea Bibliei și de atunci El nu le mai vorbește oamenilor. Asta să o credeți voi, nu este de loc așa, Dumnezeu are un mesaj specific pentru fiecare generație și eu aștept să mă ”răstigniți” cu vorbele voastre, așa cum iudeii l-au răstignit pe Hristos. Nu ați învățat nimic din experiența Lui. El a fost răstignit de către ”cărturari” și ”farisei” asemenea vouă care acceptă litera, dar omoară Duhul lui Dumnezeu, deoarece nu îi permită să se desfășoare și să lucreze liber.

Unii dintre cei care au făcut postări parcă încep să întrevadă ceea ce susțin eu:

@kifa
ce te face sa crezi ca doar islamismul este descris in apocalipsa?
Intradevar fara indoiala ca sunt parte din fiara, dar acolo vorbeste de mai multe fiare.
Sa nu uitam ca se vorbeste si de o fiara cu doua coarne ca ale unui miel.(fals crestinism?Unii spun ca ar fi vorba de ortodoxie si catolicismul unit) Eu ma tem ca multe religii crestine lucreaza la taina faradelegii si pregatesc calea anticristului. Adevarul va fi calcat in picioare. In vremea aceea va fi mare confuzie spirituala.  

Repussuper ,

Avand in vedere Apostazia de la crestinismul biblic , care se deruleaza sub ochii nostri la nivel mondial , si eu ma tem ca esti foarte aproape de o descriere escatologica corecta a confuziei spirituale GENERALE !

Dar nu este decat inceputul Apostaziei , restul descris in Evanghelie VA URMA IN CURAND …
Da este corect, numai că diavolul pătrunde mai întâi în locul în care poate avea un câștig și anume în Bisericile instituționale, căci cu ateii nu are de ce să își piardă timpul. Eu vă întreb: Se practică oare în instituțiile bisericești învățăturile lui Isus (Iisus)? Dacă nu de ce? Nu cumva din cauza modului în care prezentați voi evanghelia? Voi îi lăsați pe credincioși fără suportul Duhului Sfânt, singurul care îi poate duce pe calea mântuirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu